Adventi készülődés

Készült: 2018. november 30. péntek Közzétéve: 2018. november 30. péntek

Kedves Szülők!

Szeretettel köszöntöm Önöket, mint a N. Szent János Római Katolikus Általános Iskola intézményvezetője.

Ádvent idején mindannyian elcsendesedünk kissé, szívünkben a születendő Kis Jézusra és rajta keresztül egymásra, családjainkra figyelünk első sorban.

Mi akik a várpalotai Nagyboldogasszony Plébánia közösségébe tartozunk, szintén egy nagy családot alkotunk. Ez a család pedig vasárnaponként a templomban jön össze, hogy az Eucharisztia ünneplésének keretében üljön egy közös asztalhoz, amelynek asztalfőjén maga Krisztus ül.

Kedves Szülők! Kérem fogadják el invitálásomat néhány olyan ádventi és karácsonyi programra, melyet iskolánk szervez az egyházközség nagy családjának:

2018. december 2-án vasárnap, a 10 órás, gitáros énekekkel tarkított szentmise keretében iskolánk 1. és 2. osztályos gyermekei köszöntik a Mikulást, illetve gyújtják meg az első adventi gyertyát a koszorún. A mise végén apró ajándékkal kedveskednek az iskola tanulói a misén résztvevő óvodás gyermekeknek.

2018. december 8-án szombaton délelőtt fél 10-kor Mikulás-játszóházba várjuk a kézműveskedni szerető gyermekeket a katolikus iskolába. A vidám délelőtt folyamán szerény szeretetvendégségre is sor kerül, ahol találkozhatnak a Mikulással.

2018. december 13-án csütörtökön 14:30-tól iskolánk ebédlőjében karácsonyi vásárt rendezünk, melynek keretében tanulóink által készített karácsi díszeket lehet jelképes áron megvásárolni, ezzel is támogatva iskolánk alapítványát.

2018. december 13-án 16:00-tól a templomba várjuk a zenét szerető gyermekeket és felnőtteket. Iskolánk kórusa mutatja be repertoárját hangszeren játszó iskolatársaik kíséretében. Szólót éneklő vendégünk: Gianfranco Campanari.

2018. december 24-én Szentestén, 16:00-kor kezdődő szentmise elején iskolánk 4. osztályos tanulói adnak elő misztériumjátékot (betlehemes játékot) a várpalotai Nagyboldogasszony Plébániatemplomban. A szentmise végén karácsonyi meglepetés várja a velünk ünneplő apróságokat.

 

Kedves Édesanyák és Édesapák, Nagymamák és Nagypapák!

Nagy szeretettel várjuk Önöket és gyermekeiket, unokáikat értékes, élvezetes és maradandó élményt nyújtó programjainkon! Bízom benne, hogy minden alkalommal találkozunk!

Szeretettel és tisztelettel üdvözlöm Önöket Fodor Balázs plébános, lelki igazgató és Eszes Zoltán diakónus, hitoktató nevében is:

 

Darkóné Antalóczy Zsuzsa
intézményvezető

 

Találatok: 233