A gazdasági irodánk telefonszáma megváltozott: +3620-223-0432

Szűrő

Adventi készülődés

Kedves Szülők!

Szeretettel köszöntöm Önöket, mint a N. Szent János Római Katolikus Általános Iskola intézményvezetője.

Ádvent idején mindannyian elcsendesedünk kissé, szívünkben a születendő Kis Jézusra és rajta keresztül egymásra, családjainkra figyelünk első sorban.

Mi akik a várpalotai Nagyboldogasszony Plébánia közösségébe tartozunk, szintén egy nagy családot alkotunk. Ez a család pedig vasárnaponként a templomban jön össze, hogy az Eucharisztia ünneplésének keretében üljön egy közös asztalhoz, amelynek asztalfőjén maga Krisztus ül.

Kedves Szülők! Kérem fogadják el invitálásomat néhány olyan ádventi és karácsonyi programra, melyet iskolánk szervez az egyházközség nagy családjának:

2018. december 2-án vasárnap, a 10 órás, gitáros énekekkel tarkított szentmise keretében iskolánk 1. és 2. osztályos gyermekei köszöntik a Mikulást, illetve gyújtják meg az első adventi gyertyát a koszorún. A mise végén apró ajándékkal kedveskednek az iskola tanulói a misén résztvevő óvodás gyermekeknek.

2018. december 8-án szombaton délelőtt fél 10-kor Mikulás-játszóházba várjuk a kézműveskedni szerető gyermekeket a katolikus iskolába. A vidám délelőtt folyamán szerény szeretetvendégségre is sor kerül, ahol találkozhatnak a Mikulással.

2018. december 13-án csütörtökön 14:30-tól iskolánk ebédlőjében karácsonyi vásárt rendezünk, melynek keretében tanulóink által készített karácsi díszeket lehet jelképes áron megvásárolni, ezzel is támogatva iskolánk alapítványát.

2018. december 13-án 16:00-tól a templomba várjuk a zenét szerető gyermekeket és felnőtteket. Iskolánk kórusa mutatja be repertoárját hangszeren játszó iskolatársaik kíséretében. Szólót éneklő vendégünk: Gianfranco Campanari.

2018. december 24-én Szentestén, 16:00-kor kezdődő szentmise elején iskolánk 4. osztályos tanulói adnak elő misztériumjátékot (betlehemes játékot) a várpalotai Nagyboldogasszony Plébániatemplomban. A szentmise végén karácsonyi meglepetés várja a velünk ünneplő apróságokat.

 

Kedves Édesanyák és Édesapák, Nagymamák és Nagypapák!

Nagy szeretettel várjuk Önöket és gyermekeiket, unokáikat értékes, élvezetes és maradandó élményt nyújtó programjainkon! Bízom benne, hogy minden alkalommal találkozunk!

Szeretettel és tisztelettel üdvözlöm Önöket Fodor Balázs plébános, lelki igazgató és Eszes Zoltán diakónus, hitoktató nevében is:

 

Darkóné Antalóczy Zsuzsa
intézményvezető

 

Rendkívüli szülői értekezlet

Kedves Szülők! 

Az elharapódzó internetes zaklatások, halálos fenyegetések korát éljük. Ezt meg kell állítani! Közös gondolkodásra, a megelőzés módszereiről tanulásra hívom Önöket 2018. december 4-én 17:00 órára az iskola ebédlőjébe. Előadónk Bartók Judit rendőr százados asszony számtalan hasznos információt fog elmondani Önöknek és nekünk. Kérem, minél többen jöjjenek el gyermekeik, gyermekeink védelmére! 

Köszönettel: Darkóné Antalóczy Zsuzsa intézményvezető

Adventi osztálymisék

Mesedélután 2017

Megemlékezés

Decemberi programok

November 25-én, pénteken 15.30-tól mesedélutánt tartunk. Várunk minden mesét szerető gyermeket és felnőttet sok szép mesével és hamuba sült pogácsával. Vendégünk lesz Kóka Rozália Magyar Örökség Díjas mesemondó, énekes. Kár lenne kihagyni! Kóka Rozália mellett mesélnek iskolánk alsós legjobb mesélői. Remélhetőleg minél többen leszünk, akik hallgatjuk a szebbnél-szebb meséket!

Közeleg Karácsony. Hogy a készület ne csak a rohanás, a vásárlás időszaka legyen, ezért az adventi időben minden osztálynak van reggel 7.30-tól miséje az iskolai kápolnában. Ennek beosztása a következő:

 • november 28., hétfő 1.o. december 5., hétfő 4.b
 • november 29., kedd 2.o. december 6., kedd 5.o
 • december 1., csütörtök 3.o. december 7., szerda 6.a
 • december 2., péntek 4.a december 9., péntek 6.b

 • december 12., hétfő 7.a
 • december 13., kedd 7.b
 • december 15., csütörtök 8.a
 • december 16., péntek 8.b

December 8-án, csütörtökön reggel 8.00-kor szentmisével kezdjük a napot. (Szeplőtelen fogantatás – Mária ünnep) Azt követően rövidített órákkal megyünk tovább. (Minden órát megtartunk.)

További decemberi programjaink:

 • december 2. Felső tagozatnak Mikulás disco – 16.00-19.00.ig az ebédlőben.
 • december 15. 16.00-tól Adventi hangverseny a templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 • december 16. 14.30-tól Karácsonyi vásár az ebédlőben. (Az osztályok a maguk készítette tárgyakat árulják.)

A téli szünet december 22-től kezdődik január 2-ig tart.

Amennyiben legalább 10 fő igényli, felügyeletet biztosítunk december 22.-ére és 23.-ára. Kérjük, amennyiben felügyeletet igényelnek, az osztályfőnököknél jelezzék írásban.

Az ingyenes étkezőket kérjük, hogy a decemberi befizetés napján december 12. ill. 19. személyesen vagy telefonon (88/575-850) szíveskedjenek jelezni igényüket a december 22., 23., 27., 28., 29., 30. napokra!
A decemberi ebédbefizetés 12-én és 19-én lesz. Mivel december 21-ig járunk iskolába, kérjük, hogy ezen a két napon befizetésüket, ill. átutalásukat rendezzék!

Advent teremts bennünk új életet, szüless meg bennünk, Krisztus!

Mesedélután és mesemondó verseny

Novemberi miserend

A novemberi miserend a következő

 • November 13. felső tagozat
 • November 20. alsó tagozat
 • November 27. MINDENKI 1-8. (Advent első vasárnapja.)
 • November 15-én, kedden „Egy nap a biztonságért”- bűnmegelőzési, balesetmentes közlekedési nap lesz az iskolában.

Tanítás nem lesz, de reggel a szokott időben – 7.45-ig – kell megérkezni tolltartóval.

A program az alsósoknak az 5. óra végéig (12.40) tart, ezt követően ebédelnek, a felsősöknek a 6. óra végéig, majd ebéd. Napközi van ezen a napon.

November 18-án, pénteken megemlékezést tartunk 9.00-tól Szent Erzsébetről az iskolában. (szülőket is várunk!)
Ezen a napon – november 18-án – a péntek délutáni program „Mézes délután”, 14.00-tól 15.00-ig. Mézkóstolás, érdekes előadás a méhekről, méhészkedésről. November 21-én, hétfőn 16.30-18.00 fogadóóra lesz.

Szász Emese Olimpiai bajnok

Márton napi vigadalom

Tájékoztató az év hátralévő részére

A mi karácsonyi vásárunkat december 14-én, hétfőn délután 15.30-tól 16.30-ig tartjuk az aulában, ill. az ebédlőben. A vásár sikere Önökön múlik Kedves Szüleink. A befolyt összegek az osztálypénztárakat gyarapítják. (Itt szeretnénk jelezni, hogy ebédbefizetés is ezen a napon lesz, melyet elintézhetnek délután is!) Aki nem tud eljönni, az esetleg gyermekének adhat pénzt, hogy vásárolhasson.

Bár nagyon távolinak tűnik, de hamarosan itt lesz a farsang. Az idén a böjt korán kezdődik, ezért a gyermekek farsangi bulija is és a Szülői Közösség bálja is február elején lesz, a diákok farsangja február 5-én, pénteken, a felnőttek bálja pedig február 6-án, szombaton lesz.

 • December 17-én, csütörtökön lelkinap lesz. Szalézi Atyák érkeznek hozzánk, ill. a református, evangélikus tanulóink saját felekezetük szerint hangolódnak az ünnepre Zsednai Józsefnéval és Lukátsné Orovicz Piroskával. Ezt a napot szentmise zárja 11.30-tól kezdődően. Azután ebéd, hazamenetel. Természetesen igény szerint délutáni felügyeletet biztosítunk.
 • December 18-án, pénteken 11 órakor tartjuk karácsonyi ünnepünket. Ezt követően ebéd, majd mindenki mehet haza. Ezen a napon kivételesen nagy segítséget jelentene, ha mindenki meg tudná oldani gyermeke délutáni felügyeletét. (Természetesen, ha ez nem sikerül mi vállaljuk!)

Délutáni felügyeletek:
 - december 17-ére (csütörtök) kérem jelezzék az osztályfőnököknél 
 - december 18-án (péntek) kérem jelezzék az osztályfőnököknél 

A téli szünet 2015. december 21 – 2016. január 3-ig tart.

Ezekre a napokra is lehet kérni napközis felügyeletet. (10 fő alatti jelentkezés esetében viszont nem tudjuk biztosítani)

Napközis felügyeletet kérem jelezzék az osztályfőnököknél  - december 21 22 23 28 29 30 31

Azok a gyermekek, akik ingyen ebédelnek, lehetőségük van arra, hogy a szünetben is kérjenek ebédet, azt át tudják venni a Kastélydomb Étteremben.

Ebédet kérem jelezzék az osztályfőnököknél  - december 21 22 23 28 29 30 31

Juhász Gyula szavait idézve köszönjük előre is minden segítségüket, mellyel szebbé, meghittebbé tehetik gyermekeink adventi idejét.

 

A kis Jézuska itt van a közelben,

Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,

S ne csak így decemberben.”

Advent

Vasárnappal elkezdődik Advent, a várakozás, a készülődés ideje. Hogy ez az időszak ne csak a vásárlásról, rohanásról szóljon, hanem arról is, hogy méltó helyet készítsünk lelkünkben a kis Jézusnak, minden osztálynak lesz egy „lelki reggele”, melynek beosztása a következő:

7.30-tól az iskola kápolnájában

november 30., hétfő 1.a
december 1., kedd 1.b
december 2., szerda 2o
december 3., csütörtök 3.a
december 4., péntek 3.b
december 7., hétfő 4.a, b

 

december 8., kedd 5.a
december 9., szerda 5.b
december 10., csütörtök 6.a
december 11., péntek 7.a
december 12., szombat 6.b
december 14., hétfő 7.b
december 15., kedd 8.a
december 16., szerda 8.b

 

Jövő pénteken, december 4-én Szent Miklósra emlékezve15 órától Mikulás délután lesz. 15.00 – 16.00 óráig kézműveskedés az ebédlőben, majd 16 órától a tornateremben a Mézengúzokgyermekzenekar ad vidám Mikulásváró műsort. Erre a programra várjuk tanulóinkat, – legyen az alsós, felsős – nagycsoportos óvodásokat és persze várjuk a Mikulást is!

17.00 – 19.00 óráig felsős tanulóinknak a szokásos Mikulás Disco lesz.

December 6-án, vasárnap a 10 órai szentmisére is jön Szent Miklós, ahol az első osztályosok várják kis műsorral.

December 12., szombat munkanap. Ekkor a készülődés jegyében minden osztály a karácsonyi vásárra kézműveskedik. Alsónak 4 óra, felsőnek 5 óra lesz megtartva.

Ezen a napon mehetnek a 8. osztályos tanulóink – esetleg szüleik – Budapestre, a karácsonyi vásárra. 1600 Ft befizetésével lehet jelentkezni december 4-ig Bába Ferencné Edit néninél. (Amennyiben a 8. osztályból nem lesz annyi jelentkező a 7.-es tanulóknak szólunk.)

 

A mi karácsonyi vásárunkat december 14-én, hétfőn délután 15.30-tól 16.30-ig tartjuk az aulában, ill. az ebédlőben. A vásár sikere Önökön múlik Kedves Szüleink. A befolyt összegek az osztálypénztárakat gyarapítják. (Itt szeretnénk jelezni, hogy ebédbefizetés is ezen a napon lesz, melyet elintézhetnek délután is!)

Bár nagyon távolinak tűnik, de hamarosan itt lesz a farsang. Az idén a böjt korán kezdődik, ezért a gyermekek farsangi bulija is és a Szülői Közösség bálja is február elején lesz, a diákok farsangja február 5-én, pénteken, a felnőttek bálja pedig február 6-án, szombaton lesz.

Juhász Gyula szavait idézve köszönjük előre is minden segítségüket, mellyel szebbé, meghittebbé tehetik gyermekeink adventi idejét.

 

A kis Jézuska itt van a közelben,

Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,

S ne csak így decemberben.”

Novemberi programok

November 13-án, pénteken du. 16 órától Márton napi vigasságot szervezünk alsósainknak, iskolánk iránt érdeklődő nagycsoportos óvodásoknak illetve érdeklődő felsőseinknek – különösen, ha van alsós testvérük -. A kézműveskedés mellett lampionos felvonulás, majd egy kis libanapi lakoma várja a gyerekeket. 
 

November 19-én, csütörtökön 17 órától koszorúzás alapító igazgatónk emléktáblájánál, majd ezt követően Toldi Éva előadása: A szeretet és a tisztaság szentjei címmel Árpád-házi Szent Erzsébetről és Imréről. Erre a rendezvényünkre „szüleinket” illetve az érdeklődő felnőtteket várjuk!November 20-án, pénteken 16 órától szintén a gyermekeket, elsősorban az alsósokat, illetve a nagycsoportos óvodásokat látnánk szeretettel Erzsébet napi kézműves foglalkozásra.

November 23-án, hétfőn 16.30-18.00-ig fogadóóra lesz! Kérjük Önöket, hogy bármi gondjuk, problémájuk, kérdésük van, keressenek bennünket bizalommal!

Várjuk az érdeklődő szülőket!