Indul az új tanév

Készült: 2016. szeptember 09. péntek Közzétéve: 2016. szeptember 09. péntek

Tisztelt Szülők!

Köszöntjük Önöket az új tanévben! Köszönjük a bizalmukat, hogy gyermekeiket ránk bízták! Igyekszünk ezt megszolgálni. De ehhez a szolgálathoz az Önök segítségére is szükség van!

Kérésünk tehát, hogy tekintsenek bennünket partnernek a gyermekük érdekében! Hibázni mindannyian tudunk. Ha ezt a tényt elfogadjuk, könnyebben lehet együtt dolgozni. A hibákat pedig ott kell kijavítani, helyrehozni, ahol keletkeztek.
A legjobb családban – és mi egy nagy család vagyunk – is vannak nézeteltérések. Ezeket pedig egymással kell tisztáznunk, nem tekinthetjük ellenfélnek egymást.

Ahhoz azonban, hogy a gyermekek helyt tudjanak állni majd az életben, meg kell tanulni, hogyan kell közösségben élni. Figyelni kell egymásra! Mindannyiunknak – gyereknek, szülőnek, tanárnak – vannak jogaik, de kötelességeink is. A gyermeknek pl., hogy az iskola Házirendjét betartja, hogy órákon a pedagógussal együttműködik, utasításait, kéréseit betartja.
Az iskolának – különösen az egyházi iskolának – kötelessége, hogy világosan megfogalmazott követelményeket támasszon a gyermekekkel szemben, éppen az ő érdekében.

Eredményt elérni csak következetes munkával lehet, melyhez mindannyian - iskola, szülő – kellünk! Céljaink közösek – gyermekeink boldogulása.

Mindezek fényében Isten áldása legyen valamennyiünk munkáján!

Tisztelettel: Juhosné Vavró Zsuzsanna (intézményvezető) - Fodor Balázs (lelki igazgató)

Találatok: 1794