A gazdasági irodánk telefonszáma megváltozott: +3620-223-0432

Szűrő

Júniusi Tájékoztató

Köszönjük mindazok segítségét, akik a május 19-ei Nepomuki bálhoz bármi módon (személyes jelenlét, süti sütés, szervező munka stb.) tevékenyen hozzájárultak.

Az év végéhez közeledve néhány fontos információ:

 • Utolsó tanítási nap június 15-e, csütörtök. Ekkor lesz a 8.-osok ballagása. Mindenkinek iskolai ünneplő ruhába kell jönni. (Ehhez hozzátartozik a nyakkendő is!)
 • Tanévzáró június 20-án, kedden 17 órakor lesz. (Ide is ünneplő kell!)
 • A nyári napközis felügyelet a következőképpen alakul:
  június 16. péntek; június 19-től 2 hétig (06.30.) hétköznapokon 7.00-16.00 között.

A korábban jelzett Erzsébet napközis táborról még nem tudunk semmit. Amennyiben NEM nyerünk akkor is biztosítunk napközit, - a fent jelzett időszakokra - csak szerényebb lehetőségekkel. Kérjük Önöket, hogy ezt a papírt csak azok küldjék vissza, akik abban az esetben is igényelnek napközis felügyeletet, ha NEM nyerünk az Erzsébet Programban.
Az idei évben is biztosít nyári napközis tábort a Bán Aladár Iskola július hónaptól. A szükséges nyomtatványokat kérhetik az iskola titkárságán.

Valamint kérjük Önöket, ha bármi tartozásuk – étkezés, tankönyv – van, június 15-ig szíveskedjenek rendezni. Köszönjük!

Egyúttal szeretném megköszönni mindazon szüleinknek, akik akár szóval, akár tettekkel egész éven át támogatták a mi munkánkat.

Nyárra jó pihenést, kikapcsolódást kívánunk!

Határtalanul program 2016

HAT-15-05 sz. pályázat.

Út neve, ideje: A Felvidéki történelmi és kulturális öröksége (HATÁRTALANUL program 2016. jún. 1-4.)

A várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tanulói a „Határtalanul” program keretében 4 napos felvidéki kiránduláson vettek részt.

Az első napon a bényi Árpád-kori kerektemplomot keresték fel, majd a tájháznál megismerkedtek a helyi kurtaszoknyás népviselettel. A helybéliek házi készítésű lepénnyel kínálták a látogatókat. Délután Bajbóc romantikus várkastélyát járták be idegenvezető segítségével. Este Selmecbánya városközpontjával a Fő tér látnivalóival ismerkedtek. 

Dolgozom ...

Második nap a körmöcbányai pénzverdét keresték fel és városnézésen vettek részt. Délután Zólyom várában Balassi Bálint emléktáblája előtt tisztelegtek, Besztercebányán sétát tettek a főtéren és felkutatták Bél Mátyás szülőházát, valamint a város történelmét bemutató múzeumlátogatáson vettek részt.

A harmadik nap programjában a késmárki evangélikus fatemplom, a vár megtekintése szerepelt, majd a Thököly mauzóleumban rótták le tiszteletüket a fejedelemre emlékezve. Délután a Tamásfalvi kilátóhoz kirándultak, ahol a Hernád folyóra tekinthettek le a magasból.

Negyedik reggel a dobsinai jégbarlanghoz kapaszkodtak fel a tanulók. A közel nulla Celsius fok hőmérsékletű barlangban különböző jégformákat csodálhatták meg. Befejezésül a Nemzeti Összetartozás-Napja rendezvényen vettek részt Várhosszúréten, ahol a templomkertben koszorút helyeztek el a II. világháborús hősök emlékére felállított kopjafánál.

A kulturális program után a tanulók és tanáraik hazaindultak Várpalotára.

Júniusi programok

Tisztelt Szülők!

Az elkövetkezendő néhány nap menetrendje a következő:

Június 10-én, pénteken reggel az 1. órában tanévzáró szentmise, utána (2. órától órarend szerint) tanítás.

Június 13-án, hétfőn étkezés befizetés lesz! Kérem, szíveskedjenek mindezek figyelembevételével a gyerekek étkezési díját kifizetni tekintettel arra, hogy a tanévnek vége!

Június 14-én külön értesítés szerint jutalomkirándulás Bakonybélbe, ill. zarándokút Mariazellbe.

Június 15-én, szerdán harcitúra lesz Várpalota - Maderspach Viktor kilátóhoz. Hátizsákba hozzanak enni-innivalót, TÁNYÉRT, KANALAT (nylonzacskóba)!
Hazaérkezés kb. 14 órakor az iskolához. (Minden egyéni kérést osztályfőnökkel megbeszélve, üzenőbe beírva tudunk kezelni.)

Június 18. szombat 9 óra tanévzáró, ballagás – iskolai ünneplő szükséges.

Ezúton köszönjük egész éves együttműködésüket! Nyárra kívánunk jó pihenést, kikapcsolódást, tartalmas együttlétet gyermekeikkel, hogy aztán újult erővel kezdhessük a következő tanévet!

Balatonfűzfői kirándulás

Tisztelt Szülők!

Június 9-én, csütörtökön a napközisek ebéd után egy balatonfűzfői kirándulásra mennének, melynek programja a következő lesz:

- játék, sportolás várpalotai üdülőtelepen
- séta a Balaton parton
- zsíros kenyér parti jégkásával
- előadás a Csillagvizsgálóban ( távcsővel szemlélődés az égbolton)

Hazaérkezés kb. fél 7 fele. 500 Ft-ot kellene behozni! Jelentkezni keddig (jún. 7.) a pénz befizetésével az osztályfőnöknél lehet. 

Június 10-én, pénteken délután 2 órától értekezlet lenne, ezért ha megoldható kérjük, hogy a napközisek is előbb menjenek haza! Természetesen, ha szükséges felügyeletet biztosítunk. Segítségüket köszönjük.

Programok június hónapra

Tisztelt Szülők!

 • Jún. 11-én, csütörtökön 16.00-kor a jelenlegi szolgáltató a törvényben előírt szept. 1-jével bevezetésre kerülő új menzaprogramról tart tájékoztatást és kóstolót. Várunk minden érdeklődőt!
 • Jún. 12-én, pénteken Év végi mise lesz 11.00-kor. Ezt követően a hazajárósok elmehetnek, az ebédesek, napközisek visszajönnek az iskolába. Ezen a napon NINCS napközi (értekezlet miatt).
 • Jún. 13-án, szombaton munkanap lesz, 8.00-ra kell jönni a 8. osztályosok ballagása lesz, mely a többieknek is ünnep, éppen ezért MINDENKI ( 8. osztályosok is!) iskolai ünneplőben – fehér blúz/ing, sötét szoknya/nadrág és iskolai nyakkendőben – jelenjen meg! Az ünnepség kb. 12.30-ig tart. ezen a napon ebéd, napközi NEM lesz.
 • Jún. 15-én, hétfőn az utolsó tanítási napon, van aki Mariazellbe, van aki Tihanyba kirándul( részleteket az érintettekkel tudatjuk), a többiek pedig sportprogramokon vesznek részt az iskolában. Napközi igény szerint van.
 • Tanévzáró ünnepségünket jún. 18-án, 17.00 órakor tartjuk.
 • Jún. 15-19 között reggel fél 7 és du. 16.00 között napközis felügyeletet biztosítunk. Minden nap más – más program várja a gyerekeket.
 • jún. 15. jún. 16. jún. 17. jún. 18. jún. 19. nem kérek - hétfő kedd szerda csütörtök péntek - ( Jún. 10-ei befizetéskor kérem jelezzék!) Valamint idén is lehetőség lesz a városi napközis táborban részt venni jún. 29-aug. 7. között. Erről szívesen küldünk tájékoztatót, aki igényli.

 

Bár ez a tanév még véget sem ért, de mi már gondolnánk a jövőre. Előzetesen tájékozódnánk a napközis igényekről. Ezzel kapcsolatban némi változás lesz az idei tanévhez képest:
- Aki napközit igényel nem járhat el ebédelni máshova!
-Ha valaki hiányzik, az első nap éthordóban elviheti az ételt. Második naptól a szülő köteles lemondani, ha ezt nem teszi meg a teljes térítési díj a szülőt terheli. Ez vonatkozik a teljes, 50%, valamint az ingyenesen étkező tanulókra is. (reggeli+ebéd+uzsonna:840ft./nap, ebéd:590ft./nap).
(Mindezeket a 2015.évi költségvetési törvény szabályozza.)

 

Előre is köszönjük támogató együttműködésüket!

Tisztelettel: Juhosné Vavró Zsuzsanna
intézményvezető