A gazdasági irodánk telefonszáma megváltozott: +3620-223-0432

Cikkek

Szűrő

Advent

Vasárnappal elkezdődik Advent, a várakozás, a készülődés ideje. Hogy ez az időszak ne csak a vásárlásról, rohanásról szóljon, hanem arról is, hogy méltó helyet készítsünk lelkünkben a kis Jézusnak, minden osztálynak lesz egy „lelki reggele”, melynek beosztása a következő:

7.30-tól az iskola kápolnájában

november 30., hétfő 1.a
december 1., kedd 1.b
december 2., szerda 2o
december 3., csütörtök 3.a
december 4., péntek 3.b
december 7., hétfő 4.a, b

 

december 8., kedd 5.a
december 9., szerda 5.b
december 10., csütörtök 6.a
december 11., péntek 7.a
december 12., szombat 6.b
december 14., hétfő 7.b
december 15., kedd 8.a
december 16., szerda 8.b

 

Jövő pénteken, december 4-én Szent Miklósra emlékezve15 órától Mikulás délután lesz. 15.00 – 16.00 óráig kézműveskedés az ebédlőben, majd 16 órától a tornateremben a Mézengúzokgyermekzenekar ad vidám Mikulásváró műsort. Erre a programra várjuk tanulóinkat, – legyen az alsós, felsős – nagycsoportos óvodásokat és persze várjuk a Mikulást is!

17.00 – 19.00 óráig felsős tanulóinknak a szokásos Mikulás Disco lesz.

December 6-án, vasárnap a 10 órai szentmisére is jön Szent Miklós, ahol az első osztályosok várják kis műsorral.

December 12., szombat munkanap. Ekkor a készülődés jegyében minden osztály a karácsonyi vásárra kézműveskedik. Alsónak 4 óra, felsőnek 5 óra lesz megtartva.

Ezen a napon mehetnek a 8. osztályos tanulóink – esetleg szüleik – Budapestre, a karácsonyi vásárra. 1600 Ft befizetésével lehet jelentkezni december 4-ig Bába Ferencné Edit néninél. (Amennyiben a 8. osztályból nem lesz annyi jelentkező a 7.-es tanulóknak szólunk.)

 

A mi karácsonyi vásárunkat december 14-én, hétfőn délután 15.30-tól 16.30-ig tartjuk az aulában, ill. az ebédlőben. A vásár sikere Önökön múlik Kedves Szüleink. A befolyt összegek az osztálypénztárakat gyarapítják. (Itt szeretnénk jelezni, hogy ebédbefizetés is ezen a napon lesz, melyet elintézhetnek délután is!)

Bár nagyon távolinak tűnik, de hamarosan itt lesz a farsang. Az idén a böjt korán kezdődik, ezért a gyermekek farsangi bulija is és a Szülői Közösség bálja is február elején lesz, a diákok farsangja február 5-én, pénteken, a felnőttek bálja pedig február 6-án, szombaton lesz.

Juhász Gyula szavait idézve köszönjük előre is minden segítségüket, mellyel szebbé, meghittebbé tehetik gyermekeink adventi idejét.

 

A kis Jézuska itt van a közelben,

Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,

S ne csak így decemberben.”

Tájékoztató az év hátralévő részére

A mi karácsonyi vásárunkat december 14-én, hétfőn délután 15.30-tól 16.30-ig tartjuk az aulában, ill. az ebédlőben. A vásár sikere Önökön múlik Kedves Szüleink. A befolyt összegek az osztálypénztárakat gyarapítják. (Itt szeretnénk jelezni, hogy ebédbefizetés is ezen a napon lesz, melyet elintézhetnek délután is!) Aki nem tud eljönni, az esetleg gyermekének adhat pénzt, hogy vásárolhasson.

Bár nagyon távolinak tűnik, de hamarosan itt lesz a farsang. Az idén a böjt korán kezdődik, ezért a gyermekek farsangi bulija is és a Szülői Közösség bálja is február elején lesz, a diákok farsangja február 5-én, pénteken, a felnőttek bálja pedig február 6-án, szombaton lesz.

  • December 17-én, csütörtökön lelkinap lesz. Szalézi Atyák érkeznek hozzánk, ill. a református, evangélikus tanulóink saját felekezetük szerint hangolódnak az ünnepre Zsednai Józsefnéval és Lukátsné Orovicz Piroskával. Ezt a napot szentmise zárja 11.30-tól kezdődően. Azután ebéd, hazamenetel. Természetesen igény szerint délutáni felügyeletet biztosítunk.
  • December 18-án, pénteken 11 órakor tartjuk karácsonyi ünnepünket. Ezt követően ebéd, majd mindenki mehet haza. Ezen a napon kivételesen nagy segítséget jelentene, ha mindenki meg tudná oldani gyermeke délutáni felügyeletét. (Természetesen, ha ez nem sikerül mi vállaljuk!)

Délutáni felügyeletek:
 - december 17-ére (csütörtök) kérem jelezzék az osztályfőnököknél 
 - december 18-án (péntek) kérem jelezzék az osztályfőnököknél 

A téli szünet 2015. december 21 – 2016. január 3-ig tart.

Ezekre a napokra is lehet kérni napközis felügyeletet. (10 fő alatti jelentkezés esetében viszont nem tudjuk biztosítani)

Napközis felügyeletet kérem jelezzék az osztályfőnököknél  - december 21 22 23 28 29 30 31

Azok a gyermekek, akik ingyen ebédelnek, lehetőségük van arra, hogy a szünetben is kérjenek ebédet, azt át tudják venni a Kastélydomb Étteremben.

Ebédet kérem jelezzék az osztályfőnököknél  - december 21 22 23 28 29 30 31

Juhász Gyula szavait idézve köszönjük előre is minden segítségüket, mellyel szebbé, meghittebbé tehetik gyermekeink adventi idejét.

 

A kis Jézuska itt van a közelben,

Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,

S ne csak így decemberben.”

Novemberi programok

November 13-án, pénteken du. 16 órától Márton napi vigasságot szervezünk alsósainknak, iskolánk iránt érdeklődő nagycsoportos óvodásoknak illetve érdeklődő felsőseinknek – különösen, ha van alsós testvérük -. A kézműveskedés mellett lampionos felvonulás, majd egy kis libanapi lakoma várja a gyerekeket. 
 

November 19-én, csütörtökön 17 órától koszorúzás alapító igazgatónk emléktáblájánál, majd ezt követően Toldi Éva előadása: A szeretet és a tisztaság szentjei címmel Árpád-házi Szent Erzsébetről és Imréről. Erre a rendezvényünkre „szüleinket” illetve az érdeklődő felnőtteket várjuk!November 20-án, pénteken 16 órától szintén a gyermekeket, elsősorban az alsósokat, illetve a nagycsoportos óvodásokat látnánk szeretettel Erzsébet napi kézműves foglalkozásra.

November 23-án, hétfőn 16.30-18.00-ig fogadóóra lesz! Kérjük Önöket, hogy bármi gondjuk, problémájuk, kérdésük van, keressenek bennünket bizalommal!

Várjuk az érdeklődő szülőket!