A gazdasági irodánk telefonszáma megváltozott: +3620-223-0432

Cikkek

Szűrő

Határtalanul program 2016

HAT-15-05 sz. pályázat.

Út neve, ideje: A Felvidéki történelmi és kulturális öröksége (HATÁRTALANUL program 2016. jún. 1-4.)

A várpalotai Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tanulói a „Határtalanul” program keretében 4 napos felvidéki kiránduláson vettek részt.

Az első napon a bényi Árpád-kori kerektemplomot keresték fel, majd a tájháznál megismerkedtek a helyi kurtaszoknyás népviselettel. A helybéliek házi készítésű lepénnyel kínálták a látogatókat. Délután Bajbóc romantikus várkastélyát járták be idegenvezető segítségével. Este Selmecbánya városközpontjával a Fő tér látnivalóival ismerkedtek. 

Dolgozom ...

Második nap a körmöcbányai pénzverdét keresték fel és városnézésen vettek részt. Délután Zólyom várában Balassi Bálint emléktáblája előtt tisztelegtek, Besztercebányán sétát tettek a főtéren és felkutatták Bél Mátyás szülőházát, valamint a város történelmét bemutató múzeumlátogatáson vettek részt.

A harmadik nap programjában a késmárki evangélikus fatemplom, a vár megtekintése szerepelt, majd a Thököly mauzóleumban rótták le tiszteletüket a fejedelemre emlékezve. Délután a Tamásfalvi kilátóhoz kirándultak, ahol a Hernád folyóra tekinthettek le a magasból.

Negyedik reggel a dobsinai jégbarlanghoz kapaszkodtak fel a tanulók. A közel nulla Celsius fok hőmérsékletű barlangban különböző jégformákat csodálhatták meg. Befejezésül a Nemzeti Összetartozás-Napja rendezvényen vettek részt Várhosszúréten, ahol a templomkertben koszorút helyeztek el a II. világháborús hősök emlékére felállított kopjafánál.

A kulturális program után a tanulók és tanáraik hazaindultak Várpalotára.

Júniusi programok

Tisztelt Szülők!

Az elkövetkezendő néhány nap menetrendje a következő:

Június 10-én, pénteken reggel az 1. órában tanévzáró szentmise, utána (2. órától órarend szerint) tanítás.

Június 13-án, hétfőn étkezés befizetés lesz! Kérem, szíveskedjenek mindezek figyelembevételével a gyerekek étkezési díját kifizetni tekintettel arra, hogy a tanévnek vége!

Június 14-én külön értesítés szerint jutalomkirándulás Bakonybélbe, ill. zarándokút Mariazellbe.

Június 15-én, szerdán harcitúra lesz Várpalota - Maderspach Viktor kilátóhoz. Hátizsákba hozzanak enni-innivalót, TÁNYÉRT, KANALAT (nylonzacskóba)!
Hazaérkezés kb. 14 órakor az iskolához. (Minden egyéni kérést osztályfőnökkel megbeszélve, üzenőbe beírva tudunk kezelni.)

Június 18. szombat 9 óra tanévzáró, ballagás – iskolai ünneplő szükséges.

Ezúton köszönjük egész éves együttműködésüket! Nyárra kívánunk jó pihenést, kikapcsolódást, tartalmas együttlétet gyermekeikkel, hogy aztán újult erővel kezdhessük a következő tanévet!

Balatonfűzfői kirándulás

Tisztelt Szülők!

Június 9-én, csütörtökön a napközisek ebéd után egy balatonfűzfői kirándulásra mennének, melynek programja a következő lesz:

- játék, sportolás várpalotai üdülőtelepen
- séta a Balaton parton
- zsíros kenyér parti jégkásával
- előadás a Csillagvizsgálóban ( távcsővel szemlélődés az égbolton)

Hazaérkezés kb. fél 7 fele. 500 Ft-ot kellene behozni! Jelentkezni keddig (jún. 7.) a pénz befizetésével az osztályfőnöknél lehet. 

Június 10-én, pénteken délután 2 órától értekezlet lenne, ezért ha megoldható kérjük, hogy a napközisek is előbb menjenek haza! Természetesen, ha szükséges felügyeletet biztosítunk. Segítségüket köszönjük.