A gazdasági irodánk telefonszáma megváltozott: +3620-223-0432

Cikkek

Szűrő

Magyar Népmese Napja

Sportnap 2016

Magyar Diáksport Napja - 2016. Szeptember 30.

Reggel 8:00 órától várjuk a Szülőket is egy közös tornára, bemelegítésre. (10 perc) Fontos lenne, hogy minél többen mozogjanak velünk, mert a verseny része az is, hogy hány embert tudunk bevenni a programba! 

Hajrá!
(Rendesen tanítás van aznap!)

140 éves Iskolánk

140 éve történt... 

 

1876 őszén nyitotta meg kapuit iskolánk.

Erre emlékezve várjuk az egykor itt tanulókat, dolgozókat 

okt. 15-én, szombaton 10 órakor egy nagy találkozásra, emléktábla avatásra, 11 órától ünnepi szentmisére.

 Várunk továbbá kiállításra kész (felragasztott, feliratozott) fotókat, egyéb dokumentumokat okt. 8-ig, illetve szívesen fogadunk versbe, prózába fogalmazott  zárda, 2. számú, Zrínyi Iskolás élményeket. 

Nepomuki Iskola jelenlegi diákjai, dolgozói
"Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent, és munkálkodhass a jövőn."
/ Széchenyi István /

Iskolai Hulladékgyűjtés

Szabadidős program

Tisztelt Szülők!

A jövő hét péntek délutáni (szeptember 23.) szabadidős program kivételesen csütörtökön délután lesz, mivel pénteken 14.00 órától nevelési értekezletet tartunk.

Kérjük Önöket, legyenek segítségünkre abban, hogy ezen a napon a napközis gyermekek is csak legkésőbb 14.00 óráig maradjanak az iskolában. 

Természetesen, akinek nem sikerül megoldani, annak biztosítjuk a felügyelet 16.00 óráig.

A csütörtöki programra visszatérve szeptember 25-ei Szentírás napjához kapcsolódóan Bibliai részletek felolvasása, magyarázata lesz valamennyi felekezet képviseletében. (Szülőket is szeretettel várunk erre a programra 14.30-15.30 között.)

Kérem Önöket, hogy 09. 21-ig, szerdáig szíveskedjenek visszaküldeni igénylésüket!

Indul az új tanév

Tisztelt Szülők!

Köszöntjük Önöket az új tanévben! Köszönjük a bizalmukat, hogy gyermekeiket ránk bízták! Igyekszünk ezt megszolgálni. De ehhez a szolgálathoz az Önök segítségére is szükség van!

Kérésünk tehát, hogy tekintsenek bennünket partnernek a gyermekük érdekében! Hibázni mindannyian tudunk. Ha ezt a tényt elfogadjuk, könnyebben lehet együtt dolgozni. A hibákat pedig ott kell kijavítani, helyrehozni, ahol keletkeztek.
A legjobb családban – és mi egy nagy család vagyunk – is vannak nézeteltérések. Ezeket pedig egymással kell tisztáznunk, nem tekinthetjük ellenfélnek egymást.

Ahhoz azonban, hogy a gyermekek helyt tudjanak állni majd az életben, meg kell tanulni, hogyan kell közösségben élni. Figyelni kell egymásra! Mindannyiunknak – gyereknek, szülőnek, tanárnak – vannak jogaik, de kötelességeink is. A gyermeknek pl., hogy az iskola Házirendjét betartja, hogy órákon a pedagógussal együttműködik, utasításait, kéréseit betartja.
Az iskolának – különösen az egyházi iskolának – kötelessége, hogy világosan megfogalmazott követelményeket támasszon a gyermekekkel szemben, éppen az ő érdekében.

Eredményt elérni csak következetes munkával lehet, melyhez mindannyian - iskola, szülő – kellünk! Céljaink közösek – gyermekeink boldogulása.

Mindezek fényében Isten áldása legyen valamennyiünk munkáján!

Tisztelettel: Juhosné Vavró Zsuzsanna (intézményvezető) - Fodor Balázs (lelki igazgató)